Time for a fresh start
Time for a fresh start
  • Wim Boers

  • Founder

Introductie

Wim is na zijn studie HEAO-bedrijfseconomie zijn carrière gestart binnen het toenmalige familiebedrijf Boers Vleeswaren BV. In 1989 werd de onderneming verkocht aan BP Nutrition. In de avonduren heeft Wim eind jaren tachtig het diploma HBO-bedrijfskunde (cum laude) behaald. In 2004 heeft hij ook nog de Executive Master of Real Estate-studie (MRE) aan de TU Eindhoven met succes afgerond, welke nu onderdeel uitmaakt van het programma van TiasNimbas Business School.

Kadans Vastgoed
Begin jaren negentig is Wim met zijn persoonlijke houdstermaatschappij gaan participeren in diverse ondernemingen. In de hierop volgende jaren is, tezamen met een zakelijk partner, het ontwikkelings- en beleggingsbedrijf Kadans Vastgoed B.V. opgebouwd. De onderneming ontwikkelde toentertijd vrijwel uitsluitend voor haar eigen beleggingsportefeuille en had ultimo 2010 een balanstotaal van 235 miljoen euro. In 2010 is het ontwikkelbedrijf NL en DU overgenomen en is Wim met zeven gedreven partners en collega’s onder de naam Kadans Vastgoed zelfstandig doorgegaan.

COFFR
In 2017 is Kadans verkocht aan Oaktree Capital en besloot Kadans haar activiteiten, welke niet direct aan kennisintensief vastgoed zijn gerelateerd af te stoten. Wim Boers heeft toen een groot deel van de oorspronkelijke activiteiten van Kadans, waaronder het initiëren en beheren van vastgoedfondsen en vastgoedontwikkeling voor bedrijfsruimte en kantoren, onder gebracht in een nieuwe organisatie genaamd ‘COFFR B.V.’

Wim is als bruggenbouwer van de ondernemingen verantwoordelijk voor de strategie, business ontwikkeling & innovatie en transactiestructurering.

Maatschappelijk was/is Wim voorts nog betrokken als:

1996-2014: Lid Raad van Toezicht bij de Stichting Mariënstede; aanbieder van zorgwoningen, welzijnsdiensten en zorgpakketten in Vught en omgeving.
2013-heden: Bestuurslid van de Heijmstichting; een charitatieve stichting voor ouderen in Vught.
2009-heden: Initiatiefnemer van De Petrus BV; een vennootschap gericht op het behoud van het Rijksmonument De Petrus kerk (1884) te Vught.
2015-heden: Initiatiefnemer voor de herbestemming van het klooster Mariënburg te ’s-Hertogenbosch tot een moderne onderwijsinstelling voor data science ‘JADS’, waar ook ruimte is voor studentenhuisvesting en spin-offs van de opleiding.
2011-heden: Bestuursvoorzitter van de COFFR Foundation.