Het Andere Wonen Milsbeek

Specificaties
  • Milsbeek
  • Ouderen
  • Zorgwoningen
  • Onder constructie
  • Het Andere Wonen, Gemeente Gennep

Een gastvrije community voor wonen en zorg op maat

In Milsbeek ontwikkelt Lister Buildings een woonzorgcomplex in samenwerking met Het Andere Wonen en Van Schijndel Bouwgroep. De doelgroep bestaat onder andere uit bewoners met dementie, waarop de woningen in het bijzonder zijn afgestemd. Ook is er een gezamenlijke ‘huiskamer’ voor de bewoners en een plek voor de woonzorgbegeleiding. 

Samenwerking met partners

We werken nauw samen met Het Andere Wonen, Makers of Sustainable Spaces (MOSS) en Van Schijndel Bouwgroep. Bekijk hieronder de video, waarin Thijs van Amelsfort, Sam van den Berg en Tessa Duste vertellen over de gezamenlijke ambities.

Community-concept

Het ensemble van de woningen onderschrijft het community-concept van Het Andere wonen, waarbij samen oud worden wordt beoogd. In het project is bijzondere aandacht voor gedeelde buitenruimte. De omloop op de eerste verdieping rondom de gemeenschappelijke tuin verbindt alle woningen met de elkaar en is verbreed, waardoor terrassen ontstaan. De centrale binnentuin zorgt ervoor dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten in een groene omgeving.

Project onder constructie

In maart 2023 hebben de wethouder van gemeente Gennep Peter Stevens en Viviane Regout, de CEO van Lister Buildings, het plaatsen van de eerste module officieel ingeluid.