Time for a fresh start
Time for a fresh start

Woongebouw van Lister Buildings in gemeente Gennep een stap dichterbij

20 januari 2022

In Milsbeek ontwikkelt Lister Buildings een nieuwe vestiging voor Het Andere Wonen. Het resultaat is een woonvorm met zorg op maat, waar kwetsbare ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Het bestemmingsplan voor de buurt waar de nieuwe vestiging gebouwd wordt, is deze week onherroepelijk geworden. Het project is het eerste circulaire woongebouw van de gemeente Gennep, en zal worden gebouwd met geprefabriceerde houten elementen.

Woonzorgcomplex voor bewoners met dementie

Het circulaire woongebouw, gelegen aan de Draaischijf in Milsbeek, richt zich onder andere op bewoners met dementie. Het bestaat uit tien sociale en acht middeldure huurwoningen, een gemeenschappelijke huiskamer en een woning voor de zorgverlener. Hiermee wordt het concept van Het Andere Wonen onderschreven, dat ‘samen oud worden’ beoogt. In het project is bijzondere aandacht voor gedeelde buitenruimte: een centrale, belevingsgerichte binnentuin zorgt ervoor dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten in een groene omgeving. Het groenontwerp wordt vormgegeven door MOSS.

CEO Stefan van den Brink: “Met deze ontwikkeling geven wij concrete invulling aan de ambitie van Lister Buildings om woongebouwen te ontwikkelen die een positieve impact hebben op mens en planeet. Samen met de gemeente Gennep en Het Andere Wonen dragen we bij aan de maatschappelijke behoefte van huisvesting voor ouderen.”

Eerste circulaire woningen van de gemeente Gennep

Het project in Milsbeek wordt het eerste circulaire, biobased woongebouw van de gemeente Gennep. De woningen worden opgebouwd uit geprefabriceerde houten elementen met een zo laag mogelijke CO2-footprint. De elementen worden in de eigen productiefaciliteit van Lister gemaakt en vervolgens op locatie geassembleerd. Dankzij de droge verbindingen in de constructie kan het systeem in de toekomst uit elkaar worden gehaald zonder dat daarbij waarde van de elementen verloren gaat.

Projectteam